top of page

GC HERBS CLEAN 8 RM100

PERHATIAN!!!


USUS Yang KOTOR akan menyebabkan banyak PENYAKIT/MASALAH

Berapa umur kita sekarang? Sepanjang umur kita hidup ini, usus kita telah dimasuki oleh pelbagai jenis makanan & minuman , buah-buahan & juga sayuran. Kebanyakan makanan tercemar dengan racun perosak .Usus manusia dewasa secara purata adalah 8 - 12 meter ( berbeza setiap manusia ) . Kita seringkali lalai menjaga kesihatan usus sebagai anugerah Tuhan yang luar biasa , ditambah pengambilan pelbagai jenis makanan yang tidak sihat . 

MEMPERKENALKAN 

PENGENALAN MENGENAI APA ITU CLEAN 8


Clean 8 merupakan produk yang digunakan untuk membantu mengurangkan berat badan, mencegah perut boroi, menyingkir toksin, melegakan sembelit dan melancarkan pergerakan usus. Ia juga membantu anda untuk mendapatkan kulit yang halus mulus lagi gebu


✔ 100% Formulasi Herba Berkualiti & Terpilih

✔ Kelulusan KKM (MAL 06061488T)

✔ Diiktiraf JAKIM (MS 2424:2012 109-07/2013)

✔ Dikilangkan di kilang berstatus GMP

✔ Produk Bumiputera Islam

✔ Sebotol mengandungi 60 kapsul

SIJIL KELULUSAN


SIJIL HALAL


SIJIL KKM


FUNGSI/KELEBIHAN/MANFAAT/KEBAIKAN CLEAN 8

✔ Membantu anda supaya badan anda nampak menarik dan sihat

✔ Menyingkirkan Toksin Dalam Badan

✔ Membersihkan Kerak-Kerak Usus (Mucoid)

✔ Melawaskan Buang Air Besar

✔ Badan Menjadi Segar & Sihat

✔ Melegakan Sembelit Serius

✔ Mengelakkan Penyakit Kanser

✔ Kulit Menjadi Cantik & Halus

✔ Mengurangkan Berat Badan

✔ Perut Dah Tak Kedepan (Boroi)

KANDUNGAN BAHAN-BAHAN CLEAN 8


Clean 8 diformulasikan berasaskan herba-herba terpilih. Antaranya

Ekstrak Aloe Barbadensis:

Digunakan untuk merangsang sistem imun, membantu fungsi usus dengan memperbaiki sistem penghadaman dan membuang kerak usus serta bakteria jahat dalam saluran usus. Herba jenis pekatan getah aloe kering semulajadi yang diperolehi daripada ekstrak daun Lidah Buaya. Aloe Vera sememangnya terkenal bertindak sebagai pelega kesakitan, malah kandungan analgesik dalam asid salisilik tumbuhan ini sangat bagus untuk usus manusia.

Radix Aucklandia Lappa:

Bahan semulajadi ini digunakan untuk masalah diarrhea,radang usus dengan tenesmus(masalah cirit secara mengejut)yang berlaku di bahagian usus besar. Bahan ini adalah baik untuk menggalakkan fungsi dan pergerakan usus besar juga bagus untuk mereka yang sering menghadapi kesukaran untuk membuang air besar dan tenesmus. Masalah usus besar seperti cirit-birit dan disentri dengan tenesmus, oleh itu Radix Aucklandia Lappa ini lazimnya digabungkan dengan herba tradisional China iaitu herba Huang Lian sebagai ejen untuk tindakan membuang kelembapan seperti lebihan cecair, dan menghentikan disentri.

Radix et Rhizoma Rheum palmatum:

Herba ini digunakan untuk sembelit, masalah usus berkaitan pengumpulan tinja dalam usus. Herba pahit dan bersifat egen penyejuk ini mempunyai tindakan melawaskan pembuangan air besar sekaligus mengelakkan pengumpulan sisa dalam usus besar. Jadi ia merupakan herba yang penting untuk merawat sembelit yang berpunca pengumpulan sisa najis. Kehadiran najis dalam jumlah besar di bahagian usus akan juga menambahkan gas dan juga suhu dalaman disertai dengan demam panas, masalah keresahan dan akhirnya menyebabkan kesan perut kembung. Herba ini boleh digabungkan dengan beberapa jenis herba fungsi sama bagi menangani simpton yang berbeza.

Radix Polygonum Multiflorum:

Herba ini digunakan untuk melancarkan proses pembuangan najis dengan cara ia akan melembabkan usus, dan meningkatkan kemampuan ritma pergerakan usus. Herba ini sangat sesuai untuk sembelit yang disebabkan kekurangan darah atau masalah usus menjadi kering dan kesat. Keistimewaan herba ini ia boleh digunakan secara tunggal atau digabungkan dengan herba lain untuk tujuan sama meningkatkan darah dan dan mencegah kekeringan bahagian usus besar.

Semen Cassia Obtusifolia:

Herba ini pula berkesan untuk masalah sembelit yang akan menyebabkan kehilangan air di peringkat usus besar. Usus besar biasanya secara sendirinya menyerap cecairbdari tinja dan sembelit adalah kerana penyerapan itu sendiri.Fungsi herba ini sebagai bahan laksatif yang memudahkan proses pembuangan najis. Lazimnya digabungkan dengan herba yang mempunyai fungsi pelawas dan memberi kelegaan untuk sembelit yang disebabkan penyerapan melampau air dari sisa buangan hingga menyebabkan najis mengeras dan turut menaikkan suhu dalam usus. Kajian penyelidikan moden menunjukkan bahawa ia turut mempunyai tindakan menurunkan tekanan darah dan lipid pada darah. Herba ini juga berkesan untuk masalah darah tinggi dan hiperlipidemia.

Folium Cassia Angustifolia:

Herba ini bertindak sebagai ejen penyejuk dan sangat berguna apabila timbul simpton perut berasa panas akibat sembelit disebabkan pengumpulan najis yang mengeras. Selain itu, keistimewaan herba ini adalah dapat membersihkan saluran usus secara berkesan. Ia boleh diambil secara tunggal, atau digabungkan dengan herba bersesuaian untuk saling meningkatkan tindakan pemulihan dan rawatan

FAQ CLEAN 8


1) Clean 8 ni apa?

Jawapan : Produk dalam bentuk capsule & diproses secara tradisional. Cleantox mampu melancarkan pergerakan usus, detox toksin, melegakan sembelit & kembung perut sekaligus membantu mengurangkan berat badan.

2) Macam mana ia bertindak?

Jawapan : Clean 8 bertindak membersihkan usus dengan membuang segala kotoran2 yang ada di dalam sistem usus & juga mempunyai fungsi untuk menghalang minyak2 daripada diserap masuk ke dalam darah & secara tak langsung dapat mengurangkan lemak2 di dalam badan. Cleantox juga dapat membantu merendahkan kandungan kolestrol di dalam badan. Pada peringkat permulaan, mereka yang mengambil clean 8 akan membuang air besar lebih kerap & proses ini akan berhenti dengan sendirinya apabila segala kerak usus telah dibersihkan. Selepas itu cara makan & dosage boleh dikurangkan hanya untuk maintain sahaja usus kita daripada kembali kotor. Jika pengambilan 2 biji sehari boleh dikurangkan kepada 1 biji sehari.

 3) Cara makan macam mana?

Jawapan : Ambil 2 kapsul sehari, 1 biji selepas sarapan pagi dan 1 biji selepas makan malam.

4) Ada kesan sampingan tak?

Jawapan : Tiada. Produk Clean 8 telah menjalani ujian makmal & terbukti selamat untuk dimakan oleh manusia.

5) Lulus KKM tak? Halal ke?

Jawapan : Diiktiraf Kementerian Kesihatan Malaysia (MAL 06061488T)

HALAL JAKIM (MS 2424:2012 109-07/2013)

6) Siapa yang tak boleh makan clean 8?

Jawapan : Perempuan mengandung, baru lepas bersalin & org tua yg uzur tidak dibenarkan.

7) Ada pantang x?

Jawapan : Tiada

8) Untuk Ibu yang sedang menyusukan anak boleh ke?

Jawapan : Baby berusia 4 bulan keatas dah boleh amik.

APA KATA MEREKA YANG TELAH MENGGUNAKAN CLEAN 8

bottom of page