top of page

CATUABA RIO AMAZON RM199

Kebaikan catuaba

1. kepuasan luarbiasa

2. Nafsu keintiman berganda

3. Mudah terangsang

4. Kepuasan berulang-ulang

5. Bertenaga dan bersemangat

6. Tingkat tahap ketegangan

7. Panjang waktu bertahan

8. Tinggi tahap kesuburan

9. Tingkatkan pertumbuhan otot zakar dan badan

10. Kuatkan daya ketahanan

11. Melancarkan peredaran darah

12. Mencerdaskan minda

Catuaba adalah sejenis pokok kecil yang tumbuh di utara Brazil, semasa musim bunga. Ia kembang dengan bunga berwarna kuning dan oren. Dalam catatan sejarah perubatan herba amazon, kulit pokok catuaba di gunakan sebagai sumber untuk kekuatan dan kesihatan badan.Puak India Tupi Amazon mempunyai tabiat mengunyah kulit pokok catuaba semasa memburu bagi meringankan keletihan mental dan fizikal malah mencegah mengantuk Selain itu Catuaba juga boleh merawat keletihan dan kelemahan umum seperti kebimbangan, dan daya ingatan.

Apakah khasiat-khasiat kulit pokok catuaba

1. Catuaba adalah punca penyegaran secara semulajadiCatuaba boleh menyegarkan dan membaiki fungsi fisiologi lelaki dalam lingkungan pertengahan.

2. Catuaba menggalakan penyembuhanKulit pokok catuaba boleh mencegah individu-individu daripada rasa gelisah dan membantu mengatasi kealpaan dan demensia. Orang yang mengambil herba ini telah mengatakan bahawa mereka berasa lebih tenang dan bertenaga. Catuaba juga bertindak sebagai perangsang sistem saraf dan membantu ke atas kemurungan. Herba ini dapat melegakan kesakitan saraf serta membantu ke atas insomnia.

3. Catuaba adalah sebatian anti-bakteriapara penyelidik di Jepun mendapati bahawa kulit pokok catuaba mengandungi sebatian anti-bakteria. Dalam kajian mereka, tikus telah di suntik dengan dos E.coli yang tinggi sekali dengan Catuaba. Catuaba di buktikan telah melindungi tikus dari jangkitan bakteria.

4. Catuaba adalah sebatian antiviralPara penyelidik di Jepun juga telah mendapati bahawa Catuaba mengandungi sebatian antiviral. Kajian telah menunjukkan bahawa herba ini boleh melawan virus HIV. Penyelidik telah memberi tikus dengan catuaba dan menyuntik mereka dengan virus HIV. Keputusan menunjukkan bahawa catuaba telah melindungi sel-sel darah putih tikus daripada menyerap virus HIV. Walaubagaimanapun banyak lagi kajian-kajian lain yang sedang di jalankan bagi mencari jawapan samada catuaba adalah satu rawatan yang berkesan untuk virus HIV.

bottom of page