top of page

BIO REHMANNIA PLUS 12 biji RM150

Diluluskan oleh KKM: MAL No:06041529T

Fungsi Utama Bio Rehmannia Plus

Untuk Lelaki

Tingkatkan ketahanan dan lambatkan pancutan air mani

Naikkan hormone testosterone lelaki

Tingkatkan aktiviti pengeluaran sperma

Kuatkan otot badan, menaikkan tenaga dalaman lelaki

Untuk Wanita

Naikkan Libido serta keinginan seksual

Lambatkan proses penuaan

Meningkatkan kesuburan

Kurangkan sindrom putus haid

Merendahkan tekanan darah

Kandungan utama di dalam Bio Rehmannia Plus

 kandungan utama di dalam Bio Rehmannia Plus

1. Radix Rehmannia Preparata (49.2mg)

2. Radix Acanthopanacis (56.8mg)

3. Lycium Barbarum (217.2mg)

4. Epimedium Brevicornum (29.6mg)

1. Radix Rehmannia Preparata

Terjadi dalam bentuk kepingan, gumpalan yang pecah, pelbagai saiz dan ketebalan. Berwarna hitam, berkilat dan melekit. Herba ini berfungsi untuk menyuburkan yin dan menambahkan kandungan darah, mengukuhkan intipati hidup dan sumsum.

2. Radix Acanthopanacis

Akar Manyprickle Acanthopanax adalah akar yang dikeringkan. Herba ini dikumpul pada musim bunga dan musim luruh, dicuci bersih dan dikeringkan. Fungsi herba ini adalah untuk menggiatkan fungsi limpa dan buah pinggang serta menenangkan saraf.

3. Lycium Barbarum (Guo Qi Zi)

Buah Lycium telah lama digunakan dalam ubatan herba Cina. Ia juga dikenali sebagai ‘Lycium Chinese’ atau Lycium Barbarum. Akarnya mempunyai bahan-bahan penyembuh. Lycium kaya dengan karotin, Vitamin B1, B2 dan Vitamin C. Buahnya juga mengandungi nutrien seperti asid amino, besi, zink, kalsium dan fosforus. Dalam perubatan Cina, ia digunakan sebagai tonik hati untuk mencerah dan memperbaiki penglihatan, pandangan kabur, sensitiviti terhadap

cahaya dan lain-lain penyakit mata.

4. Epimedium Brevicornum (Yin Yang Huo)

Epimedium Brevicornum adalah salah satu spesis di dalam kelas Epimedium. Epimedium juga dikenali sebagai ‘horny goat weed’ di U.S. Epimedium secara tradisional digunakan untuk mengubati kelemahan dan mengembalikan kehendak seks, meningkatkan tenaga dan juga meningkatkan kecerdasan badan. Kajian telah menunjukkan bahawa epimedium boleh berfungsi seperti adaptogen (seperti ginseng). Ada juga bukti menunjukkan yang epimedium boleh menaikkan semula aras hormon testeron dan tiroid yang rendah ke aras yang normal di mana ianya memberi kebaikan dalam memperbaiki kehendak seks.

bottom of page